Vijenac 740 - 742

Matica hrvatska

SLATINA I NOVA GRADIŠKA  – NAGRAĐIVANJE UČENIKA

Matičine knjige odlikašima

Zorica Varga i Vjekoslava Bagarić

Ogranak MH u Slatini organizirao je 18. lipnja u Hrvatskom domu 24. koncert mladih slatinskih glazbenika i nagrađivanje najboljih učenika završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola, koji se provodi već desetak godina. Mlade glazbenike i nagrađene učenike, njihove roditelje, učitelje, profesore i ravnatelje slatinskih škola te članove i prijatelje slatinske Matice, pozdravila je predsjednica slatinskog Ogranka Zorica Varga zahvalivši ravnatelju Glazbene škole Milka Kelemena Antoniju Brzici za suradnju u ostvarivanju ovoga programa već 24 godine. Poželjela je učenicima uspješan nastavak školovanja rekavši da je knjiga znak pažnje, ali i potvrda da Matica hrvatska misli na njih i prati njihova postignuća. (Zorica Varga)

 


Nagrađeni slatinski odlikaši

*

Na kraju školske godine od 1991. Ogranak MH u Novoj Gradiški daruje knjige učenicima osnovnih i srednjih škola na području grada Nove Gradiške i šire okolice (Nova Kapela, Vrbova, Adžamovci, Staro Petrovo Selo, Davor, Rešetari, Dragalić, Okučani) za izvrsnost u učenju i vladanju (po dvoje učenika završnih razreda) pa je tako i ove školske godine 20. lipnja u prostoru Turističke zajednice nagrađeno 36 učenika.

Prvi put je knjigama nagrađeno i osam učenika četvrtih razreda osnovnih škola na prijedlog Ogranka i njihovih učiteljica. Darovane knjige uglavnom su izdanja Središnjice MH u Zagrebu i Ogranka (nova izdanja) na radost učenika čiju su darovitost i izvrsnost prepoznali njihovi učitelji, nastavnici i profesori. Na svečanosti okupilo se pedesetak učenika i njihovih roditelja u ugodnom ozračju, koje je dodatno upotpunila interpretacija pjesama Tina Ujevića i Enesa Kiševića u izvedbi Zrinka Kapetanića. (Vjekoslava Bagarić)

Vijenac 740 - 742

740 - 742 - 14. srpnja 2022. | Arhiva

Klikni za povratak